Categories:

Inhoud:

1. The Busker Triple Cask
The Busker Triple Cask is een Irish whiskey. 3x gedestilleerd en in 3 verschillende vatsoorten gerijpt. Daardoor is deze zijde zacht en heerlijk fruitig van smaak. Een whisky waar je alle kanten mee op kan. De Whiskey is een mix van graan Whiskey en Single Pot Still Whiskey, dat is een mix van gemoute en ongemoute groene Ierse gerst. De lagering is op drie verschillende vaten gedaan om zo een derde dimensie aan zachtheid te creëren en dat is gelukt.

2. Glen Talloch 8 years old
Glen Talloch 8 Years is een prachtige blended malt whisky. Deze whisky is een harmonieus samenspel van verschillende moutwhiskies, die samen een unieke smaakervaring bieden.

Wanneer je de fles opent, komt er een bloemige geur naar voren, vergezeld door moutachtige tonen. De eerste slok onthult een verfijnde balans van zoete granen en een subtiele hint van vanille. De afdronk is zacht met een lichte fruitigheid, die het geheel mooi afrondt. Glen Talloch 8 Years biedt een toegankelijk profiel dat zowel onervaren als doorgewinterde whisky-liefhebbers zal aanspreken.

3. Hatozaki Blended
Hatozaki Blended Whisky is een premium blend van whisky’s, gerijpt tot 12 jaar in vaten met een minimum malt whisky-gehalte van 40%. Elke batch wordt alleen op zijn best gebotteld. Licht van stijl met een rijke ondertoon van malt whisky. Het heeft een rijk palet van fruitige tonen, subtiele kruidigheid en zachte rokerigheid, waardoor het een complexe en boeiende drinkervaring biedt.

4. Glenfiddich 12 years old
Glenfiddich 12 Years is een van de meest bekroonde Schotse Single Malt Whisky in de wereld. Dit is het resultaat van het vakmanschap van de beste ambachtslieden die zeldzame vaardigheden en speciale kennis hebben die van generatie op generatie wordt doorgegeven om dit fijnste Schotse whisky te maken.

Elke Glenfiddich whisky is gemaakt van speciaal geproduceerde gerst en Robbie Dhu bronwater dat is verwarmd en gestampt om het vloeistof genaamd “sweet wort” te maken. Toevoegen van gist aan de “sweet wort” initieert het fermentatieproces waarbij de suiker wordt omgezet in alcohol. De alcohol wordt vervolgens gedestilleerd en gekookt in koperen vaten om de alcohol te laten verdampen en passeren in een watergekoelde condensor en vervolgens verwarmd en gecondenseerd opnieuw in te destilleeren naar eigen karakter en diepte toe te voegen aan de whisky.

The maturatieproces impliceert het houden van de alcohol in de vaten voor lange jaren om het smaak glad en zacht te maken. Elk vat wordt met de hand gemaakt met behulp van de fijnste Amerikaanse en Spaanse Oloroso eiken. De eik is geroosterd of verkoold nadat de suikers zijn gekarameliseert en open-smaak van eik geven. Na jaren wachten op de alcohol om te rijpen, identificeert de Malt Master whisky’s of die klaar is om gecombineerd te worden en wordt milder gemaakt in Portugees eiken- vaten voor maximaal 9 maanden tot het zoet en subtiele eiken aroma’s heeft toegevoegd. Robbie Dhu bronwater wordt toegevoegd aan de alcohol om de whisky tot 40% terug te brengen.

5. Frapin V.S.O.P.
Frapin VSOP wordt uitsluitend geproduceerd in het hart van Cognac’s Premier Cru en profiteert van de eeuwenoude traditionele expertise van de familie Frapin. Geoogst, gedistilleerd met ‘lies’ en gerijpt op het domein, schrijft het een nieuw hoofdstuk van zijn geschiedenis met een nieuwe karaf die elegantie, verfijning en rondheid brengt.

Het boeket van Frapin VSOP is complex, fruitig met sinaasappel en floraal met gedroogde bloemen, waarna discrete tonen van vanille worden onthuld. Deze cognac biedt een prachtige aromatische intensiteit en is zeer harmonieus. Het is evenwichtig met aanhoudende smaken, waaronder fruitige sinaasappeltonen. De afdronk is kruidig met tonen van kaneel en peper.

6. Rutte Eigen Vat Jenever – Gebotteld voor Frans Muthert, Musselkanaal – Vat #117
Slijterij Frans Muthert: “In 2014 kochten we van distilleerderij Rutte twee ex Jack Daniel’s vaten gevuld met oude jenever. Die hebben we de afgelopen jaren laten rijpen en een aantal keren is er een batch afgevuld! Gerijpte oude jenever die heel zacht van smaak is.
Vat 117: Een gedeelte van dit vat is al twee keer eerder gebotteld als respectievelijk 2 en 4 jaar oud. Op 2 november 2020 zijn de laatste 100 flessen gebotteld.

7. The Botanist Islay Dry Gin
The Botanist Islay Dry Gin is afkomstig uit de distilleerderij The Bruichladdich, voornamelijk bekend om zijn hoogwaardige whisky’s, op het eiland Islay, Schotland. De gin ontleent zijn naam aan de 22 botanische, in de vrije natuur van Islay groeiende en met de hand geplukte ingrediënten die tijdens het distilleerproces zijn gebruikt.
Het resultaat is een gin met een verrassend zuiver aroma en subtiele tonen van jeneverbes, citrusvruchten en kaneel. Zacht van smaak met zoet en mint, een uitzonderlijke gin!

8. Three Scottish Brothers 20 years old
Three Scottish Brothers 20 Years is een verfijnde whisky, geproduceerd van slechts één graansoort. De 20 jaar lange rijping heeft geleid tot een volwassen smaak met tonen van vanille, toffee, kaneel, kokos en cacao. De afdronk van deze whisky is zacht en blijft lang aanwezig.

9. Kavalan Triple Sherry Cask
Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in Taiwan welke in familiebezit is. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt. Het zuivere water en de frisse lucht maken dit deel van het subtropische eiland Taiwan tot de ideale omgeving voor de productie van whisky. Met 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Kavalan Distillery de meest bezochte whisky distilleerderij ter wereld.

Voor deze whisky hebben de blenders van Kavalan gebruik gemaakt van whisky wat heeft gerijpt op Oloroso, Pedro Ximénez en Moscatel vaten.

10. W.D. O’Connell Small Batch 5 years old Fino Cask
In deze zeer unieke Small Batch worden 3 stijlen single malt whisky uit één enkele distilleerderij gebruikt. De drie stijlen zijn dubbel gedistilleerd, drievoudig gedistilleerd en zwaar geturfd drievoudig gedistilleerd. We hebben elke stijl individueel gerijpt in ex solera-butts van één enkele bodega Fernando de Castilla. Vervolgens hebben ze uit elk van de drie stijlen verschillende hoeveelheden genomen om een uitzonderlijke vatting van op Fino gerijpte Ierse single malt whisky te creëren.

11. Ben Nevis 2013 6 years old – Angel’s Share
Deze Ben Nevis is in 2020 speciaal gebotteld voor Whiskyvrienden ‘Angel’s Share’.
In samenwerking met Perfect Dram zijn er slechts 52 flessen uitgebracht met een 1st Fill PX Finish.
Op 61.3% een kneiter van een whisky, welke zeker even mag ademen in je glas alvorens te gaan proeven.

12. Torabhaig Cnoc na Moine
Het derde hoofdstuk van de legacy-serie. Een vijf jaar oude whisky, gelagerd in Bourbon-, Amerikaans eikenhouten Oloroso- en Pedro Ximenez vaten. De sherryvaten in deze nieuwe release geven een zoetere, rijkere smaak en een donkerdere kleur. Gebotteld zonder koudefiltratie of kleurstoffen. In de neus licht ingetogen turfrook ondersteund door hints van sinaasappelschil en pittig fruit. Een vleugje vanillezoetheid en vers gezaagd eikenhout. In de mond keert de turf terug met een BBQ-toon. De turf-achtige smaak wordt gevolgd door wat peper, lichte balsamico, een fruitige zoetheid en zachte kruiden. Geurige accenten van cederhout en leer, waarbij de sherryvaten wat diepte toevoegen. De sherry-invloeden zijn een prachtige lichte toets en tonen zich in harmonieus evenwicht met de geïntegreerde turf- en kruidenstructuur van Torabhaig.

Tags:

Comments are closed